Ohjeita

OHJE PDF-KAAVOJEN TULOSTUKSEEN

Jotta voit käyttää pdf- kaavoja tarvitset kaavatiedoston lisäksi tulostimen, tietokoneen tai läppärin sekä pdf-lukuohjelman esimerkiksi Adobe Acrobat. Mikäli kyseinen ohjelma puuttuu sinulta, voit ladata sen ilmaiseksi täältä.

Kun olet tehnyt onnistuneen tilauksen, saat sähköpostiisi tilausvahvistuksen, josta löytyy ladattavat ja tulostettavat tiedostot pdf-muodossa. Tilausvahvistuksessa on neljä eri tiedostoa (alla oleva listaus on tehty esimerkkinä Jemma housuista):

  • Sala-Design_ Jemma housut_kaava (Tämä tiedosto tulostetaan A4 kokoisina ja kootaan isoksi kaava-arkiksi).
  • Sala-Design_ Jemma housut_ohjeet (Täältä löydät mallin piirrokset, kokotaulukon, kankaan/tarvikkeiden menekkilaskelmat, leikkuusuunnitelmat ja ompeluohjeet).
  • Sala-Design_ Jemma housut_kaavaohje (Kuva, josta näet miten A4 arkit kasataan isoksi kaava-arkiksi).
  • Sala-Design_Jemma housut A0 kaava (Kaava isona A0 kokoisena tiedostona, jonka voit halutessasi printtauttaa).

Klikkaa tilauksessa olevia tiedostoja, jotka on ympyröity mustalla alla olevaan kuvaan. Kun klikkaat tiedostoa, sen pitäisi avautua automaattisesti pdf-lukuohjelmassa. Tallenna tiedostot koneellesi.

Huomioithan, että tilausvahvistuksessa olevien latauksien määrä on rajattu 5 kertaan ja latausmahdollisuus umpeutuu 30 päivän kuluttua tilauksesta.

Kun olet tallentanut tiedostot haluamaasi paikaan, klikkaa hiiren oikealla näppäimellä tiedostoa ja valitse ”Avaa sovelluksessa”. Valitse listasta PDF lukuohjelma (Esimerkissä käytetty Adobe Acrobat DC:tä).

Kun tiedosto on avattu PDF-lukuohjelmassa, valitse tulosta. Tulostusasetukset aukeaa uuteen ikkunaan. Tarkista tulostusasetuksista kaksi asiaa:

  • Skaalaus: valitse alkuperäinen koko / Actual size / todellinen koko.
  • Tarkista suunta ja valitse automaattinen.

Tulosta kaavatiedostosta ensin VAIN ensimmäinen sivu. Tarkista, että tulosteessasi oleva tarkistusruutu on 3 x 3 cm. Sivun kaikilla reunoilla pitäisi näkyä 1-1,5 cm leveät marginaalit, jotka leikataan pois. Mikäli tarkistusruutu pitää paikkansa ja kaikki marginaalit näkyvät, voit tulostaa loput sivut.